A Blog elköltözött!

Különböző okokból kifolyólag a blog elköltözött, megváltozott. Továbbra is velem, továbbra is hasonló tartalommal, de más eszközökkel él tovább. Az olvasást folytasd az új blogon>>>

Bootolható Windows XP USB pendrive-ról

Comments

26 comments posted
Szia norbert! nagyon

Szia norbert! nagyon felcsigázott ez a pendrives XP. probáltam megcsinálni,de elakadtam vele.nem tudnád véletlenül olyan igazi szájbarágósan elmagyarázni a dolog menetét. előre is nagyon köszönöm. Lolka

Posted by Lolka (not verified) on 2009, April 26 - 13:50
Lolka!

Sajnos eléggé időigényes feladat a pendrive elkészítése, nekem meg abból elég kevés mostanában, így a szájbarágós leírást nem hiszem, hogy a közeljövőben el tudnám készíteni. Emlékeim szerint nem voltak buktatók a hivatkozott cikkben leírtakban. Próbáld meg ismét, hátha most minden menni fog, én mindig követtem az utasításokat, amik megjelentek a képernyőn.

Posted by norbert on 2009, April 28 - 17:20
Szia! Itt elég jól

Szia!

Itt elég jól leírják…

Remélem segítettem!

Üdv

Posted by Anonymous (not verified) on 2009, May 4 - 18:36
http://logout.hu/…/teljes.ht
Posted by Anonymous (not verified) on 2009, May 4 - 18:36
boot menü
Hello, köszi a leírást, nagyon hasznos volt, de hogy kell kikapcsolni a boot menüt. Nagyon köszönöm üdv.
Posted by szabaca (not verified) on 2009, August 22 - 10:22
A vezérlőpultról!

Csak egyszerűen navigálj a Start -> Vezérlőpult -> Rendszer -> Speciális (fül) -> Indítás és helyreállítás -> Beállítások gombra. Ott pedig a Rendszerek listájának megjelenítése opció elől vedd ki a pipát.

Posted by norbert on 2009, August 22 - 16:04
USB boot
Sziasztok Én is egy netbook tulajdonosa vagyok és a gyári rendszert szeretném ledarálni róla és egy normális XP-t feltenni a HOME helyett. Meg is csináltam azt amit ezen az oldalon írnak:http://logout.hu/cikk/windows_xp_telepitese_usb-rol/teljes.html Az USB eszkozomre fel is másolódott az XP telepítő (bár volt hogy valami meg volt tagadva másolás közben) Újraindulás után kiválasztom az USB boot-ot és az az üzenet fogad hogy nem tölthető be valami bootinf fájl. Megpróbáltam még1× és akkor is ezt írta ki, lehet a pendrive-al van valami gond? Megcsináltam grafikus környezetben a pendrive-ra való másolást és akkor is ezt írja ki.
Posted by Tamás (not verified) on 2009, September 28 - 13:14
Imába foglalom a neved...
Imába foglalom a neved... =) Nagyon jó leírás...., ajánlgatni fogom... =)
Posted by Lovi (not verified) on 2009, October 17 - 00:48
Kedves
Igazán kedves tőled, örülök, hogy segíthettem.
Posted by norbert on 2009, October 19 - 15:15
nem értem
Régebben megtudtam csinálni a telepítőt,de most hogy win 7 alaól csinálnám kilép mikor a file-okat kellene felmásolnia.Valami ötlet erre?
Posted by Anonymous (not verified) on 2009, November 1 - 19:06
nem értem
Win 7 alól tényleg kilép a virtuális meghajtót nem látja hibával.Melóhelyről xp alól simán megcsinálta.Erre a virtuális meghajtó hibára tud valaki megoldást,vagy win 7 alól nem lehet xp telepítőt varázsolni?
Posted by Anonymous (not verified) on 2009, November 2 - 10:09
Vista
Üdv mki, nekem Vista alol is a win7-hez hasonlo problémát látok ez reális lehet vagy én vagyok béna?esetleg megoldás? előre is koszi
Posted by AsusEEE (not verified) on 2009, November 4 - 20:23
Nemsokára
A hétvégén telepítek Win7-et, kipróbálom rajta a tutit, a fejleményeket majd megírom.
Posted by norbert on 2009, November 6 - 12:39
nem működik
nem működik a pendrive disk elkészítése, kicsomagoltam mindent, beraktam a pendriveot és elindítottam a programot dos alap után továbbot nyomok akkor bejön a program ahonnan elvileg másilni fogja a filokat fel a pendrive-ra, de nem látja a pendrive-ot próbáltam vagy 2-3db-vel de nem vette észre egyiket sem a program mi lehet a gond? MSI X300-am van.
Posted by gatia (not verified) on 2009, November 15 - 16:11
itt leirtakat kövesd! remélem
itt leirtakat kövesd! remélem sikerül! http://logout.hu/cikk/windows_xp_telepitese_usb-rol/teljes.html
Posted by zippair (not verified) on 2009, November 21 - 00:24
Lehet a win 7 alól is
Lehet a win 7 alól is csinálni (Én azzal készítettem),de a http://ipon.hu/utils/Novicorp_WinToFlash progit használtam és tökéletesen működik.Próbáld meg vele szerintem nálad is működni fog!
Posted by Sveeejk (not verified) on 2009, December 24 - 12:56
Sziasztok! - van 2 db
Sziasztok! - van 2 db pendrive: 2 GB PQI és 8 GB Kingston DataTravel - Windows XP SP3 MSDN HUN 2009 március ISO fájl (internetről letöltve) - WinToFlash Novicorp Mind a kettő pendrive-ra feltelepítette hiba nélkül az MSDN XP telepítőt !!!!! Tehát garantáltan működik a telepítés, és előzékenyen a D betűjelet foglalja le magának a pendrive. Ha szerkesztett WinXP-t próbáltam a WinToFlash-sel, akkor NTLDR hibát jelez az elkészített XP telepítő Ha az MSDN WinXP-be próbáltam belevarázsolni a szériaszámot a WinToFlash-sel, akkor nem mutatta a telepítési lehetőségeket, partíciókat, hanem kiírta, hogy sérült a d:\ partíció.
Posted by kadettb (not verified) on 2010, January 14 - 13:06
hmm a pendrivera feltette a
hmm a pendrivera feltette a windowst, viszont bootolas utan rogton elakad, ezzel: Az alábbi fájlt nem lehet betölteni: \$WIN_NT$.~BT\biosinfo.inf Vmi megoldas?
Posted by Anonymous (not verified) on 2010, January 28 - 01:36
Ja, és nekem 8Gbos Kingston
Ja, és nekem 8Gbos Kingston travelerre nem tette fel a wint, 11es hibakod
Posted by Anonymous (not verified) on 2010, January 28 - 01:37
Szia! A telepítés sikerült,
Szia! A telepítés sikerült, de egy xp daytoná-ról csináltam, és meglehetne oldani hogy ugyan olyan legyen mint a Daytona, mert csak az alap xpről csinált bootot. Remélem érthetően írtam.
Posted by wing on 2010, March 9 - 23:43
Hello, nekem is kellene
Hello, nekem is kellene készítenem egy pendrive-ról bootolható Windows XP-t, de hiába követtem az utasításokat pontosan, hiába ismételtem meg többször is, nem működik. Valami hibaüzenetet kapok vissza, hogy nem tudja létrehozni a temp meghajtót. Lehet ez a 64 bites XP hibája ?
Posted by pusky1322 (not verified) on 2010, May 18 - 18:18
No igen.
Mostanában nem foglalkoztam a témával, elképzelhető, hogy a 64 bites XP is bekavar. Mi a hibaüzenet pontosan? Gugliztál már rá?
Posted by norbert on 2010, May 18 - 18:45
köszi!!istenkirály vagy!
köszi!!istenkirály vagy! :))))
Posted by péter (not verified) on 2010, October 22 - 00:53
Szia Norbert! Én megpróbáltam
Szia Norbert! Én megpróbáltam pendriveról telepíteni a laptopomat de csak a pendrive partíciót ismeri fel. A merevlemezemet nem. Ilyenkor mi a teendő?
Posted by Zsuzsi (not verified) on 2010, December 15 - 11:00
SATA

Ha a telepítés elindul, akkor a pendrive elkészítése sikerült.

A Windows telepítője (az XP-é biztos) nem ismer minden SATA merevlemez meghajtót. Ilyenkor a telepítés elején meg kell nyomni egy gombot (figyelmeztet is, hogy külső forrásból származó meghajtóprogramok telepítése miatt nyomjuk meg az F6-ot), ami után van lehetőségünk arra, hogy valamilyen adathordozóról (kislemez, cd, pendrive) telepítsük az adott meghajtóprogramot.

A gyakorlatban érdemes lehet olyan telepítő CD-ről készíteni a pendrive-ot, amin már szerepel az adott SATA vinyó meghajtóprogramja, így a telepítéskor már nem kell a meghajtóprogramot vadászni. Én ez utóbbit szoktam választani.

Posted by norbert on 2010, December 15 - 12:51
köszönöm szépen!!
köszönöm szépen!!
Posted by Zsuzsi (not verified) on 2010, December 16 - 09:43